30.04.2008

Peynirli Sebzeli Tart (Milföy Hamurlu)


Bu tart bir kaç tariften esinlenerek ortaya çıktı. Cafefernando'nun beyaz peynirli tart tarifiyle ve evdeki almanca bir yemek kitabında gördüğüm bir tart tarifini birleştirdim diyebilirim. Tart hamuru olarak milföy hamuru kullandım. Burada rulo şeklinde taze milföy hamuru satılıyor. Ama dondurulmuş ve daha küçük parçalarla da yapmak mümkün. Önemli olan tart kalıbınızın altını milföy hamuruyla kaplamanız.

Malzemeler:
Milföy hamuru (ben yaklaşık 225 gr hamur kullandım)
250 gr beyaz peynir
1 adet kabak
10 adet cherry domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı:

Milföy hamurunuzu yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Hamurun üzerine çatal batırarak birkaç delik açın. 30 dk. kadar buzdolabında bekletin. Kabağı soyun. İnce halkalar şeklinde dilimleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyduğunuz tavada hafif kızarana kadar çevirerek kadar kızartın. Bir kapta ufalanmış beyaz peynir, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ve karabiberi karıştırın. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra üzerine beyaz peyniri yayın. Dilimlenmiş kabakları dizin, ortasına da domatesleri bütün olarak yerleştirin. 180 C de önceden ısıtılmış fırında 35 dk. kadar pişirin. Çıkarmaya 5 dk kala üzerine kekik serpin. Afiyet olsun!

25.04.2008

Elmalı Üzümlü Kek


Bu tarif benim ana kek tarifim oldu. Şimdiye kadar değişik malzemelerle denedim ve her seferinde sonuç süper. Bu kek ufak tefek değişiklikler dışında frambuazlı çikolatalı pasta tarifimdeki kekin aynısı. Kesinlikle denemelisiniz, süper hafif bir kek oluyor.

Malzemeler:

150 ml sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
150 gr yoğurt
180 gr toz şeker
3 yumurta
100 gr tam buğday unu
125 gr un
3.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kuru üzüm
2 adet elma
1 avuç file badem

Yapılışı:

Derin bir kaba sıvıyağ, yoğurt, şeker ve yumurtaları alın, köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine tam buğday unu, normal unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tarçını eleyin. Kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kek kalıbınıza karışımı dökün. Üzerine soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları dizin. Biraz tarçın serpin. En üzerine de file bademleri yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 45 dk pişirin. (İçinin pişip pişmediğini bir kürdan ya da bıçak batırarak kontrol edin.)

23.04.2008

Yoğurtlu Etimek Salatası

Bu aralar pek mutfağa girmediğim için yeni bir şeyler deneyemedim. Bu kadar ayrılık yeter diyerek bugün kafadan uydurduğum etimekli salatamı eklemek istedim :) Tadı çok güzel olmuştu bence. Etimekleri kırarak kullandım ve bekletmeden yedim. Bekleyince yumuşuyor ve hamur gibi oluyorlar ben de o zaman sevmiyorum. Etimeklerin kıtır kalmasını istiyorsanız hemen tüketmeniz gerekiyor. Malzemelerin miktarını tamamen göz kararı olduğu için ölçü veremiyorum. Zaten çok pratik olduğundan ölçüye de pek gerek yok.

Malzemeler:

Etimek
Yoğurt ve süzme yoğurt karışımı
Zeytinyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane
Salatalık turşusu
Konserve mısır

Yapılışı:

Bir kapta yoğurt, biraz zeytinyağ ve baharatları karıştırın. Etimekleri kırın ve bir tabağa dizin. Üzerine yoğurdu yayın. En üste de mısır ve salatalık turşusunu ekleyin. Bekletmeden yenilmesini tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

2.04.2008

Frambuazlı Labneli Milföy


Bu tatlı ilk tariflerimden. Pek bir kenarda köşede kalmış onun için tekrar yayınlamak istedim :)
Pratik, hafif ve lezzetli bir tatlı isterseniz buyrun tarife...

Malzemeler (8 kişilik)
4 adet milföy (kare)
1 adet yumurta sarısı
1/2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı esmer şeker ( yoksa normal şeker de olur)
150 gr labne peyniri (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için:
250 gr frambuaz (ben donmuş kullandım)
Çikolata sosu
Pudra şekeri

Yapılışı:
Kare milföylerinizi ortadan ikiye bölün, dikdörtgenler elde edin. Toplam sekiz adet dikdörtgeniniz olacak. Bir kapta yumurta sarısını sütle çırpın. Milföylerinizin üzerine sürün. 1 kaşık şekerinizi bütün milföylerinizin üzerine eşit olarak serpiştirin. 200 C de önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Bu sırada labne peyniri, bal ve limon suyunu bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Soğuyan milföylerinizin üzerine bir kaşık labne peynirli karışımı dikkatlice yerleştirin. Üzerine frambuazları dizin. Çikolata sosu ve pudra şekeriyle süsleyin.


Afiyet olsun!