2.08.2010

Bulgurlu Zeytinyağlı Semizotu



Sonunda telefonumuz ve internetimiz bağlandı, biz de medeniyete kavuştuk. Dün Tuzla' dan organik ürünler standından aldığım çıtır çıtır semizotlarıyla zeytinyağlı bir yemek yaptım. İçine de bulgur attım. Harika bir yaz yemeği oldu.

Malzemeler:

1 büyük demet semizotu
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet iri domates
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Semizotlarının saplarını kesin ve yıkayıp temizleyin. Kuru soğanı ve sarımsakları soyun ve yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağı alın hafif kızdırıp içine kuru soğan ve sarımsaklarını ekleyin. Biraz kavurun. Daha sonra domatesleri ve bulguru ekleyin. Bir kaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Semizotlarını ve 3 yemek kaşığı suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ilık ya da soğuk olarak yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun!