27.09.2010

Çikolatalı Armutlu Puding



Hayatımın hızına yetişemediğimden bloguma da hiç vakit ayıramıyorum. Çok sevdiğim mutfağımda bile artık çok kısıtlı vakit geçiriyorum. Türkiye' ye döndükten sonra olan güzel gelişmelerden biri de işe başlamam oldu. Şimdi sabah 7'de çıkıp akşam 19'da eve gelince ancak hızlıca birşeyler yapıp yemeye vakit kalıyor. Haftasonlarımız da hiç boş kalmadığından benim mutfak maceralarım oldukça azaldı tabii.

Bugün denediğim armutlu çikolatalı puding benim armut ve çikolata uyumuna olan özlemimin sonucunda ortaya çıktı. Daha önce denediğim çikolatalı armutlu topkek ve çikolatalı armutlu tartı çok severek yemiştik. Çikolatanın tadını dengeleyen armut ferah bir tat veriyor tatlılara.

Malzemeler: (6 kişilik)

1 su bardağı = 200 ml

700 ml süt (3,5 su bardağı)
1 paket pirinç unu (35 gr)
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker (isteğe göre artırılabilir)
1 paket vanilya

Çikolatalı sos:
1/2 paket bitter çikolatalı sos
175 ml süt (3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

Ayrıca:
1 adet armut
1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Bir tencereye süt, pirinç unu, nişasta, toz şeker ve vanilyayı koyun. Orta ateşte devamlı karıştırırak koyulaşana kadar pişirin. Puding kıvamına geldikten sonra 2-3 dk. daha pişirin ve ocaktan alın.

1 adet armutu küp küp kesin. Küçük bir tavaya tereyağı koyun ve eritin. Armutları da ekleyin ve 2 dk. pişirin. Armutlar çok yumuşamamalı.

Çikolatalı sos için yarım paket sosu süt ile bir tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 2 dk daha pişirin ve ocaktan alın.

Pişen armutları çikolatalı sosa ekleyin ve karıştırın.

Pudingleri kaplara paylaştırın ve üzerlerine armutlu çikolata sosunu eşit olarak bölüştürün. Oda ısısına gelince buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.