20.06.2011

Yoğurtlu Cheesecake


Memlekette ikinci cheesecake denemesi başarı ile sonuçlandı. Geçen hafta hazır bir tarifi deneyerek pişirmeye çalıştığım zavallı cheesecake, vişnelerin sularını salmaları sebebiyle yenmeyecek kadar kötü olup çöp tenekesini boylayınca kendi tarifimi ortaya çıkarmak şart oldu. İçindekileri tamamen içimden geldiği gibi belirledim. Sonuç ise gayet başarılı oldu. Ancak belirtmekte fayda var Türkiye'de satılan cheesecakelerden biraz daha katı bir kıvamı var. Alman Kaesekuchen'ı andırıyor. Ben böylesini daha çok seviyorum.

Malzemeler:

Tabanı için:
1 paket Burçak yulaflı
50 gr eritilmiş tereyağ
1/2 yemek kaşığı limon suyu

Dolgusu için:
2 paket krem peynir (Trakya çiftliği kullandım)
3/4 su bardağı yoğurt (Tikveşli altın kaymak kullandım)
3/4 su bardağı toz şeker (150 gr)
1 paket vanilya aroması ya da premium vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un (30 gr)

Yapılışı:
Bisküvileri bir poşete doldurup avucunuzun içiyle ufalayın. Bisküvileri bir kaba alın üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı ekleyin. Limon suyunu da ekleyin ve iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 18cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına karışımı koyun, kaşığın tersiyle bastırarak bütün tabana yayın. Donması için buzluğa kaldırın.
Dolgu malzemesi için peynir ve yoğurdu bir kaba alın üzerine toz şekeri ilave edin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine vanilya aromasını ve limon suyunu ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak karışıma unu eleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kalıbı buzluktan çıkarın ve karışımı ekleyin. Kek kalıbının tabanını tezgaha vurun bu şekilde kalan hava kabarcıklarından kurtulun. Önceden ısıtılmış fırında 170 C de 45 - 60 dk pişirin.

Cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Eğer sabrederim diyorsanız ertesi gün yemenizi tavsiye ederim. Üzerinde çilek, frambuaz, böğürtlen gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.