20.10.2009

Mermer Kek


Siteyi güncellemeyeli neredeyse bir ay olacak. Bu arada mutfakcanavarı 2 yaşını devirmiş, yoğunluktan farketmemişim bile. Nice mutlu yıllara mutfakcanavarı :)


Bu tarif nişasta paketinin arkasından. Daha önce bir kez daha yapmıştım. İçinde tereyağ olduğundan sık yapacağım bir tarif değil. Ama gerçek şu ki tereyağlı olan kek kurabiyenin tadı da başka oluyor :) Bu kekin yapısı kum gibi. Yani yediğinizde ağızda kum gibi dağılıyor. İnsanın canı bazen de kum kek çekiyor.


Malzemeler:



1 paket tereyağ (ben 200 gr kullandım)
200 gr toz şeker
1 paket bourbon vanilya
4 yumurta
150 gr un
150 gr mısır nişastası
3 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

Tereyağı kaynatmadan eritin. Bir kapta yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpın. Üzerine tereyağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyin. Hepsi iyice karışına kadar çırpın. Kek kalıbınızı yağlayın. Karışımın 2/3 ünü kaba koyun. Kalan 1/3 lük kısma kakao, toz şeker ve sütü ekleyin, çırpın. Bu karışımı da beyaz karışımın üzerine ekleyin. Bir çatalı karışımın içinde zigzag yaparak gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 190 Cde 30 dk pişirin. (Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi uygulayın. Kekin içinde kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).

Afiyet olsun!