27.03.2011

Muzlu Kek


Uzun zamandır ortalardan kaybolmamın sebebi sadece vakitsizlik. Yeni tarifler denemek için haftasonlarım var evet ama o zamanlarda da vaktimi gezerek geçirmeyi tercih ediyorum. İstanbul'a hala doyamadım. Trafik kabusu yüzünden zaman zaman "bu şehirde yaşanmaz" desem de boğazı ve denizi gördüğümde sinirim uçup gidiveriyor :)

Gelelim tarife...Daha önce bir kaç kez muzlu kek denemem olmuştu. Ne yazık ki her deneme hüsranla sonuçlanıp zavallı kekler çöp tenekesini boylamıştı. İş arkadaşım "muzlu kek yapıp getireceğim yarın" dediğinde. "Ayy ben hiç sevmem muzlu kek" diye tepki göstermiştim. Ertesi gün keki denediğimde bugüne kadar denemiş olduğum keklerin neden başarısız olduğunu anladım. Muzları ezerek keke eklemek sonucu hüsran yapmıştı. Muzları küp küp keserek keke ekleyince sonuç harika oluyor. Bu kekin bir diğer püf noktası da keke karbonat eklemek. Kabartma tozu ile aynı sonucu vermiyor.



Bu tarifi ikinci yapışım. İki deneme de gayet başarılı. Kesinlikle tavsiye ederim. Büyükler kadar çocukların da bayılacağına şüphem yok :)

Malzemeler:

1 su bardağı = 200 ml

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ (çiçek yağ kullandım)
1 paket bitter çikolata (80 gr)
2 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı un
1 paket karbonat
2 dolu yemek kaşığı kakao
2 ya da 3 adet iri muz

Yapılışı:

Yumurta, toz şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra karışımın üzerine eritilmiş ve ılıtılmış bitter çikolatayı yavaş yavaş ekleyin, bir taraftan da karıştırmaya devam edin. Son olarak un, kakao ve karbonatı karışımın üzerine eleyin. Mikserin düşük ayarı ile un tamamen karışana kadar karıştırın. Çok uzun karıştırmamaya dikkat edin. En son küp küp kesilmiş muzları ekleyin, tahta bir spatula yardımı ile karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180C'de 45-50 dk. pişirin. Bir bıçak yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak kekten temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.