19.08.2009

Buğday Salatası



Kısacık bir tatilden döndüm. Yetmedi tabii. Geçen yıl gittiğimiz Cinque Terre bizi yine çağırdı. Yine çok güzeldi ama bu sefer biraz daha kalabalıktı. Kafaları dinledik, az da olsa yenilendik. Hayat keşke Vernazza'daki gibi sakin ve stressiz olsa...

Bu buğday salatasını geçen hafta yapmıştım. İlk defa buğdaylı bir salata denedim. İçine evdeki malzemelerden koydum. Siz de kendinize göre malzemeleri ekleyip çıkartabilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
2 adet domates
1 yemek kaşığı kapari
3 yemek kaşığı küp küp doğranmış salatalık turşusu
3 yemek kaşığı konserve mısır
1 adet taze ya da konserve enginar
Dereotu
Deniz tuzu
Karabiber
Limon
Zeytinyağ

Yapılışı:
Buğdayı yıkayıp bir tencereye alın, üzerine su ekleyerek birkaç saat bekletin. Suyunu süzüp yeni su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Süzüp soğumaya bırakın. Bir salata kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin.

Afiyet olsun!

4 yorum:

müjde dedi ki...

Bizim evde de çok sevilen bir salata.Ellerine sağlık.Sevgiler...

pelin dedi ki...

Çok nefis gözüküyor,bir kaşık almak isterdim ama :) iftardan sonra ...Ellerine sağlık...

Hayırlı Ramazanlar..

Sevgiler.

tijen dedi ki...

Pek güzel olmuş bu gezi! Eminim tadı damağınızda kalmıştır. Cenova'ya da gideildiniz mi? (Mercimekli patlıcan çok kolay, patlıcanları ufak doğrayıp tuzlu suda bekletiyorum, mercimekleri de ıslatıyorum 3-4 saat. Sonra soğan, kırmızı ve yeşil etli biber, mercimek, patlıcan, nar ekşisi... Sen kendi bildiğin yöntemle yapabilirsin.)

Beyza dedi ki...

Müjdecim, teşekkür ederim.

Pelincim, sağol canım.

Tijencim, tatilimiz çok kısaydı ne yazık ki. Genova'ya da gittik ama pek birşey göremedik.