21.12.2009

Hindistan Cevizli Makaron (Kokosmakronen)



Buralara da kış geldi. Hem de ne kış! Haftasonu gündüz -10.5 dereyi gördük. Lahana gibi giyinmiş olmama rağmen soğuğa yenik düşüp üşütmüşüm. Neyse ki çok ağır geçirmiyorum. İyice toparlanana kadar evden burnumu çıkarmayacağım dışarı. Hava biraz daha ısındı ama hala eksi derecelerde ve her yer hala bembeyaz.

Böyle havalarda yapılacak en güzel şey kanepenin üzerinde, battaniyenin altında sevdiğiniz bir kitabı okurken sıcak bitki çayınızı yudumlamak. Tabii yanında atıştıracak birşeyler olursa daha da güzel :)

Bu makaronları bugün denedim. Benim gibi siz de makaron yapma özürlüyseniz bu hindistan cevizli makaronlar tam size göre. Hem yapımı çok kolay, hem de çok lezzetliler. Eğer hindistan cevizi tadını da seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.



Malzemeler:

3 adet yumurtanın beyazı
1 fiske tuz
200 gr toz şeker
250 gr hindistan cevizi rendesi
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile katışalana kadar çırpın. Beyazlar katılaşınca üzerine toz şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Şeker eridikten sonra hindistan cevizi ve limon suyunu ekleyin ve bir spatula yardımı ile iyice karıştırın. Karışımı 15 dk dinlendirin. Daha sonra dondurma kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye makaronları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 C de 20 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun!