27.11.2007

Ayva Tatlısı

Kaç gündür tarif eklemeye elim varmıyordu. Dün okuduklarımdan sonra tekrar güç bulabildim ve bloguma haksızlık etmemeye karar verdim. Alınan kararla Kevgir'in aralık sayısı Esra için çıkacak. Sevgili Esra'nın tarifleri diğer blog yazarları tarafından uygulanacak ve eminim sevgili Esra çok ama çok mutlu olacak. Ne mutlu bana ki ben de Esra'nın tariflerinden birini uygulayıp ufak da olsa bir katkıda bulunabileceğim...

Dün ayva tatlısı yaptım. Bu ayva tatlısının tarifini sevgili Işıl'da görünce buzdolabındaki ayvalarla ne yapacağım kesinlikle belli olmuştu. Hayatımda yediğim en güzel ayva tatlısıydı. Ben ayvaları önce tencerede pişirdikten sonra suyunun kıvamı iyice koyulaşınca fırın kabına alarak 15-20 dk 200 C lik fırında pişirdim. Ama fırının başından ayrılmamak gerekiyor. Çünkü köpürüyor. Neyse ki ben kazasız bir şekilde atlattım...

Tatlının üzerindeki kaymağı ise evde yaptım. Geçenlerde sadece sıvı kremayla kaymak yapmayı denemiştim ama benimki tereyağa benzer birşey olmuştu. Bu sefer Zehra'da gördüğüm kaymak tarifini denedim. Tarifte nişasta olması beni düşündürmüş olsa da yapımı çok basit olduğundan denemeye karar verdim. Kıvamı biraz pudinge benzedi fakat tadı kesinlikle çok güzeldi. Sanırım buzdolabında birgün bekleyince daha iyi bir kıvama kavuşabilir. Tarifleri tekrar yazmıyorum. Linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Beyzacığım,
Ayva tatlın çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Benim tariflerimden birisini yapıp beğenmiş olman hele bir de hayatımda yediğim en güzel ayva tatlısıydı demen de beni ayrıca çok mutlu etti. Tatlıyı anlatırken biraz abarttım mı acaba diye düşünüyordum ki; senin ifadelerin üzerine yanlış düşünmediğim ortaya çıktı.
Deneyip, bana da yorum bıraktığın için çok teşekkür ederim.
Eşinle birlikte size de afiyet olsun.
Senin de Alman mutfağını bizlere tanıtman, bizlere onlardan örnekler vermen beni memnun ediyor.
Olanak buldukca Alman kanallarındaki yemek programlarını onların dilini bilmesem de izliyorum.
Görüşmek üzere der sevgilerimi yollarım.

Beyza dedi ki...

Isilcim, ziyaretin icin tesekkürler. Bu ayva tatlisini ne kadar abartsan az gelir, tadi hala damagimda cünkü :) Sayende ayva tatlisi tarifimi buldum, bundan sonra kesinlikle baska sekilde yapmam :)
Sevgiler

ayşegül laçinler dedi ki...

Hiç ayva tatlısı yapmadım şimdiye kadar ama bu kadar güzel ve iddialı sözden sonra denemem gerek.
Ellerinize sağlık Işıl ve Beyza.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hem hafif hem lezzetli. Bu kadar övgü aldığına göre denenmeli. Denenecek. Elinize sağlık sevgiyle...

Beyza dedi ki...

Ayşegülcüm, denersen şimdiden afiyet olsun :)

Ayselcim, şimdiden eline sağlık :)

Sevgiler