13.11.2007

Bademli Kurabiye

Buralarda noel yaklaşınca marketlerde noel kurabiyeleri satılmaya başlanır. Tarçınlısı, vanilyalısı, çikolatalısı çeşit çeşit kurabiye... Benimse en sevdiklerim 'Vanillekipferl' denilen bademli tereyağlı kurabiyelerdir. Bu sene bu kurabiyeleri evde denemeye karar verdim. Aslında şekilleri yarım ay gibidir ama benimkiler biraz at nalına benzediler sanırım :) Olsun böyle de güzel oldular. Yiyenler de tadını çok beğendiler...

Malzemeler:

hamuru için:
250 gr un (2 su bardağından 2 parmak az)
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr çekilmiş iç badem (3/4 su bardağı)
80 gr tozşeker (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
1 paket vanilya

üzeri için:
pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:
Hamur için olan malzemeleri karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. (Eğer iç badem bulamazsanız kabuklu bademin üzerine kaynar su ekleyerek birkaç dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Böylece kabukları kolayca soyuluyor). Kurabiye hamurunu folyoya sararak 30 dk buzdolabında bekletin. Çıkarınca bileğiniz kalınlığında iki rulo yapın ve bu rulolardan 1-2 cm genişliğinde parçalar kesin. Bu parçalara elinizle ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175C de üzeri hafif renk değiştirene kadar pişirin (ben 10 dk pişirdim). Bu sırada 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Kurabiyeler fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve vanilya karışımını serpin.

Afiyet olsun!

6 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ben kurabiyelerden birini aldım gidiyorum. Haberiniz olsun. Ellerinize sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, kurabiyeler harika görünüyor.Ellerinize saglik.

Beyza dedi ki...

Ayselcim afiyet olsun istersen buyur hepsini al. Ben memnuniyetle yine yaparim :) Sevgiler

Beyza dedi ki...

Senemcim hosgeldin. Tesekkür ederim.
Sevgiler

Yaren dedi ki...

Merhabalar,ben de Bademli Kurabiyeleri cok severim,cok harika görünüyor,ellerine saglik ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Beyza dedi ki...

Merhaba Yaren,
hoşgeldin. Güzel sözlerin için teşekkürler. Yine beklerim :)
Sevgiler