12.11.2007

Karides Güveç

Karidesle tanışmam tahminen 1 yıl öncesine dayanıyor. Türkiye'deyken kendileriyle hiç bir ilişkim olmamıştır. Almanya'da ise yurtta kaldığım sıralarda arkadaşlarım onları pizzaların üzerlerinde afiyetle yerlerken, ben hep kendilerine böcük gözüyle bakmışımdır :) Ne kadar da hata etmişim...Oysa ne kadar da lezzetli, ne kadar da yenilesi şeylermiş. Haksızlık etmişim size karides kardeşler, sizlerden bu vesileyle özür dilemiş olayım. Bundan sonra canım istedikçe yiyeceğim sizleri hiç merak etmeyin :) Eğer varsa hala size böcük gözüyle bakanlar onlara da tavsiyem olsun sizi denemek en azından bir kerecik bile olsa tatmak, zaten sonra muhtemelen sevecekler sizi, ben inanıyorum buna...Bana da karidesi ilk olarak eşim tattırmıştı, gözlerimi kapattım ve bir yudum tattım, sonra da ' ayy bu ne güzelmiiişşşş' nidaları eşliğinde karideslerle aramızda kopmaz bağlar kuruldu :) Ben diyorum ki siz de kapatın gözlerinizi alın bir yudum şu karides güveçten, bence pişman olmayacaksınız...

Malzemeler:

500 gr donmuş karides
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet iri domates
4 adet çarliston biber
1 kutu dilimli konserve mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı top karabiber (yoksa toz da olur)
1 tatlı kaşığı kekik
tuz

üzeri için: rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Büyük bir teflon tavaya zeytinyağı koyun, ısınınca minik minik doğradığınız soğanları ve kare kare doğradığınız biberleri koyun. Yumuşayana kadar kavurun. Üzerine mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun. Küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Çözülmüş karidesleri de ekleyin. Baharatlarını ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 10 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra hepsini hafif yağlanmış borcama koyun. Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar ekleyin (yaklaşık 150 gr). Önceden ısıtılmış fırında 200 C de üzeri kızarana kadar pişirin. (20-25 dk.) Bu yemeğin yanına haşlanmış patates çok yakışıyor.

Not: Eğer güveç kabınız varsa onda mutlaka daha güzel olur. Ben henüz alamadım ama bu sefer Türkiye' ye gidişimde mutlaka alacağım...

Afiyet olsun!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
guvec harika gorunuyor
ancak ben onu yemege hic alisamadim her nekadar lezzetli oldugunu duyduysamda alisamadim
sizlere afiyet olsun
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com

Beyza dedi ki...

Hoşgeldin Nurcan,
yorumun için teşekkür ederim. İnşallah birgün sen de seversin karidesi :)
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Teşekkürler sevgili Beyza. Ben de seni linklere ekliyorum. Her şey gönlünce olsun.

Beyza dedi ki...

Sevgili Tijen,
ziyaretin için teşekkürler. Beni de linklerine eklediğin için çok sağol:)
Sevgiler

ayşegül laçinler dedi ki...

Beyza'cım günaydın, ziyaretine teşekküre geldim ve bende seni linklerime eklemek isterim izninle.
Karides konusunda ben de senin eskiden düşündüğün gibi düşünüyorum maalesef yani biraz böcek vari olduklarını:( Ama resim de hiç de öyle görünmediklerini söylemeliyim. Ellerine sağlık.

Beyza dedi ki...

Aysegülcüm tabii ki ekleyebilirsin beni linklerine. Ben de cok memnun olurum. Ben de seni ekliyorum hemen.
Karidesi yemek icin böcek düsüncesini kafadan cikarmak gerekiyor sanirim, ben tadana kadar cikaramamistim bu düsünceyi kafamdan ama bir kere tadinca o düsünceden eser kalmadi :)
Sevgiler