2.09.2008

Şeftalili Kek (Yumurtasız)

Nihayet bugün yeni bir tarif denemeye vakit bulabildim. İşe başladığımdan beri mutfaktan çok koptum. Bir de yarım zamanlı çalışıyorum acaba hergün çalışsam ne olurdu halim? Hem ev, hem iş, hem çocuk, bir de üstüne blogla uğraşanlara hayret etmekteyim... Nasıl oluyor da herşey bir arada yürüyebiliyor? Alışıyor mu insan o koşuşturmaya? Bunları başaranlar mı çok enerjik yoksa ben mi çok tembelim? :) Eve gelince yorgunluktan canım pek de mutfağa girmek istemiyor açıkcası. Son zamanlarda salata ve zeytinyağlılardan başka pek birşey yemedik. Bu havalarda da başka birşey yiyesi gelmiyor zaten insanın...

Bugün sonunda fırsat bulup yeni bir tarif uyguladım. Hem yeni fotoğraf makinemi de denemiş oldum. Henüz çok da fazla çözemedim kendisini. Objektifli olduğu için daha bir özen istiyor. Biraz orasını burasını karıştırmak, kitapçığını da ciddi ciddi okumak lazım sanırım. Aldığım şeylerin kullanma kılavuzlarını okumak hiç huyum değildir. Karıştıra karıştıra öğrenmeyi tercih ederim her zaman :) Bu sefer biraz göz gezdirmek fena olmayacak gibi...İnşallah en kısa zamanda olayı çözüp güzel güzel fotoğraflar çekeceğim :)

Bugün denediğim tarif çok pratik. İçinde yumurta yok, katı yağ yok. Tadı da çok hafif. Çok da kek meraklısı olmayan eşimden tam not aldı :)

Herkese hayırlı ramazanlar...

Malzemeler:


50 ml sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım)
75 gr esmer şeker
150 ml su
150 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet şeftali
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Sıvı yağ, esmer şeker ve suyu bir tavaya koyup şeker eriyene kadar ısıtın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ılınmaya bırakın. Bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin. Üzerine ılınmış şekerli karışımı yavaşça dökün ve iyice karıştırın. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin üzerine şeftali dilimlerini yerleştirin. Şeftalilerin üzerine 1 tatlı kaşığı esmer şeker serpiştirin. İsterseniz limon kabuğu ekleyin. Üzerine kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 30 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılınmaya bırakın. Keki ters çevirin. Üzerini süsleyin. Ben file badem ve rende çikolata kullandım.

Afiyet olsun!

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yumurtasız kek çok hoş görünüyor, ellerine sağlık Beyza.. Çok da hafiftir eminim.. Umarım yoğun tempoya bir an önce alışırsın.. Ben de çocuk hariç diğer parametrelerin hepsi var, ben de zaman zaman çok zorlanıyorum :) Fotoğraf makineni güle güle kullan, benim de huyum değildir kullanma klavuzu okumak, ben de keşfetmeyi severim :)

Adsız dedi ki...

nefis bir kek yapmisin canim
kesin denemem lazim
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Nefis bişey olmuş yumurtasız kek... Çok beğendim...

Ellerine sağlık sevgiyle...

Huriye dedi ki...

Merhaba canim,

Kek tarifine bayildim mutlaka denicem,sahane,ellerine saglik.

Hayirli ramazanlar dilerim. Sevgiler.