24.10.2008

İslim Kebabı


Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti islim kebabı. Yapalı biraz zaman geçti aslında arşivde bekliyordu. Yapması biraz uğraştırıyor fakat tadı çok güzel bir yemek. Misafirlere sunmak için de güzel bir seçim bence. Ben patlıcanları kızartırken teflon tava ve çok az zeytinyağ kullanıyorum. Kesinlikle yağın içinde yüzdürmüyorum yani. Bana o şekilde kızartılmış patlıcanlar çok ağır geliyor. Karnıyarık yaparken de yine aynı şekilde tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ koyup patlıcanları öyle kızartıyorum.

Malzemeler:


4 adet patlıcan
kızartmak için çok az sıvı yağ

İç malzemesi:

500 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber, kekik

Sos için:
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına ince ince kıyın. Tuzlu suda 10 dk. bekletin. Patlıcanları yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Teflon tavaya çok az zeytinyağ koyun (1 yemek kaşığı kadar). Patlıcanları arkalı önlü kızartın. Tavayı her doldurduğunuzda yine zeytinyağı koyun. Bütün patlıcanlar bitene kadar tekrarlayın. İçi malzemesi için tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı alın küçük doğranmış kurusoğanları ve biberleri ekleyin. Biraz kavurun. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış eti de ekleyin. Et renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine minik minik doğranmış soyulmuş domates de ekleyin. Biraz daha pişirin. En son baharatlarını atın. Altını kapatın.

Kebaplarımızı yapmak için küçük bir kaseyi alın. 2 dilim kızarmış patlıcanı çapraz şekilde kaseyi yerleştirin (kenarları kaseden taşacak). İç malzemeden koyun. Dışarı sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Üzerine bir kürdan saplayın. Bir adet cherry domates yerleştirin. Bütün patlıcanlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Patlıcanları hafif yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine domates salçası ve suyla hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin. 200 C de 30 dk pişirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik canim
nefis gorunuyor
sevgiler