31.01.2010

Çikolatalı Toplar



Bu aralar içimdeki mutfak canavarı bana yoğun baskı yapmakta. Sürekli yeni bir şeyler deneme peşindeyim. Bunun için de tarif filan olmadan canavarım ne söylerse onu deniyorum. Dün denediğim yumurtasız, yağsız, şekersiz, damla çikolatalı muffinler tam bir hüsran olunca bugün değerlendirilmeleri şart oldu. Evde kalmış keklerinizi değerlendirmek ya da başarısızlıkla sonuçlanmış tariflerinize bambaşka bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, bu basit ama bir o kadar da zevkli yeniden dönüşüm projesini uygulayabilirsiniz. Bunun için kesin bir tarif veremiyorum. Keklerin miktarına göre göz kararı sıvı krema kaynatmadan ısıtılacak, bol bitter ya da sütlü çikolata küçük parçalara bölünüp kremanın içinde eritilecek. Bir parça da tereyağ eklenebilir. Bu sıvı karışım ılındıktan sonra ufalanmış kek parçalarıyla buluşacak. Keklerin hepsi bu sıvıya bulanacak ve yapışkan bir karışım olacak. Bir süre buzdolabında bekletilecek ki katılaşıp kolay şekil alabilsin. En son da ufak ufak toplar yapılacak isteğe göre hindistan cevizi, kakao, antep fıstığı ya da içinizden ne geliyorsa ona bulanacak. Buzdolabında bekletildikten sonra afiyetle midelere indirilecek...