25.03.2010

Tavuklu Patlıcan Yemeği



Biliyorum pastalar çok daha fotojenik, biliyorum pastalar çok daha çekici. Ama başımıza ne geliyorsa hep o pastalardan gelmiyor mu? :) En büyük suç ortaklarımız değil mi pastalar, tatlılar? Hazır bahar da gelmişken neden biraz hafiflemeyelim? Yoksa siz hala sağlıklı beslenmeye başlamadınız mı? Olsun hiç bir zaman geç değil. Kendinizi hazır hissettiğiniz an doğru andır. Ben bir süre daha hafif yemekler, salatalar ve belki de az kalorili tatlılar üzerine denemeler yapacağım. Beğendiklerimi de sizinle paylaşacağım. Şimdilik bir süre daha tatlılardan uzak durmamız gerekiyor. Yemek ve salatalarla idare edeceğiz artık :)

Malzemeler: (2 kişilik)

2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Küp küp doğrayın. Acısı çıksın diye biraz tuzlu suda bekletin.(Benim patlıcanlarım acı olmadığından bekletmedim). Suyunu süzün. Tekrar sudan geçirip süzün ve kuruması için kağıt havlu üzerine serin. Bir tencerede bir yemek kaşığı zeytinyağı orta ateşte kızdırın. Patlıcanları tencereye alın ve ara ara çevirerek yumuşayana kadar kızartın ve yumuşayınca bir tabağa alın. Tencereye geri kalan bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, ısınınca yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin. Bir kaç dakika kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranmış tavuk göğüslerini de ekleyin ve renkleri dönene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesleri ve patlıcanları ekleyin. Bir türk kahvesi fincanı sıcak suyu da ekleyerek kapağı kapatın. 15-20 dk. çok kısık ateşte pişirin. Ateşten almadan 5 dk. önce baharatlarını eklemeyi unutmayın.

Afiyet olsun!