8.10.2008

Tavada Pratik Pizza


Dün sevgili Funda´nın bloğunda tavada pizzayı görünce aklıma düştü bu tarif. Tavada pizza nasıl olur acaba diye çok merak ettim ve bu akşam denedim. Sonuç gerçekten de şahaneydi : ) Bu tarifi favorilerim arasına aldım bile. Teşekkürler Fundacım.

Malzemeler:

Hamur için:

1 adet yumurta
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
3 türk kahvesi fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
biraz tuz

Üst malzemesi için:

Ben biber, salam ve mısır kullandım. İstediğiniz herşeyi kullanabilirsiniz. Sos olarak ben ketçap değil de hazır domates püresi kullandım. Peynir olarak da rendelenmiş mozarella kullandım. Kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Yumurtayı çatalla çırpın diğer hamur malzemelerini ekleyin ve karıştırın. Hamurun kıvamı biraz yapışkan oluyor. Bir kaşık yardımıyla hafif yağladığınız teflon tavaya alın ve tavaya iyice yayın. Üzerini kaplayacak kadar domates püresi yayın, biraz tuz, karabiber ve kekik atın. Üstüne istediğiniz malzemeyi yerleştirin. En üste peyniri yayın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Bu pizza çok çabuk pişiyor. Bir çatal yardımıyla altını kontrol edin. Altı pişince ateşten alın. Pişmesi 10 dk filan sürüyor. Pratik ve pek nefis pizzanız hazır :)

Afiyet olsun!

13 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hımmm çok kolaymış yaaa pazar kahvaltılarında ne güzel yenir...

Senin de Fundanın da ellerine sağlık...

Sevgiyle...

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Canavarım harika görünüyor pizza..Valla çok canım istedi şimdi :(
Ellerine sağlık,
Öpüyorum çok..

pelince dedi ki...

Nefis olmuş,ellerine sağlık..

Sevgiler..

made in funda dedi ki...

beyzacığım seni ne kadar zor buldum biliyo musun yaaaa!!!!tam iki saattir bütün yorumlara tek tek bakıyorum.yorumunu onayladım ama nerede olduğunu bulamadım çünkü ne yaptığını yazmamışsın ama şükür en sonunda buldum.vallahi rahatladım.canım pizza tarifini deneyen bayılıyor zaten.sen de çok güzel yapmış ve resimlemişsin.ellerine sağlık tatlım.seni bağlantılarıma da ekleyeceğim ki sık sık gelebileyim.ama bir daha tarifin adını da ver ki çok aramayalım.kocaman öpücükler sana.

Adsız dedi ki...

Beyza, 4 gündür pizza sayıklıyorum. Fırının içindeki teli yamışım. Bayramda ne kadar yüklendiysem garibana. Dışarda da yemek istemedim.

bana resmen yetiştin. Süppersin

deniycem eve gidip koşup deniyip yiyip yutucam

yaşassssın :)


öperim yanaklarından

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmm,

Pizza nerede pişerse pişsin enfesstir bana göre:)) Hele böyle pratik olnuca dayanamam...

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Beyza'cım ben bu tarifi çok sık yapmıştım, yalnız 3 fincandan epey fazla koyuyordum unu çünkü yumuşak olsun diye yoğurdu da arttırıyordum :) Sonuçta kalın ve yumuşak bir pizzam oluyordu.. Fotoğraf çok cezbedici, iştahım kabardı inan :) Ellerine sağlık, sosis patatesi deneyip beğenmene çok mutlu oldum, teşekkürler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Beyza'cım eğer kabul edersen seni sobeledim.. Sevgiler, iyi pazarlar..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik,sahane,bende funda da gormustum ama daha deneme firsatim olmadi,insallah denerim,harika olmus,sevgiler...

M dedi ki...

yaptım valla bu kadar yoğunlukta bile, hem de 2 kez. yapması çok basit, yemesi şahane. arada tutan pizza krizlerinin çözümünü bulmuş durumdayız.

M dedi ki...

bi önceki yorum sana ulaştıysa ben yasemin kuzenin.
yanlışlıkla gitti o ya
istersen hiç yayınlama sen onu
ben sana göderiyim bi daha :P

Mutfak Havlusu dedi ki...

teyzemin pizzasından:)
geçen sene derslerden yorulmuş bir şekilde teyzemlerde soluğu alıyorum ve sıcak çay yanında tava pizza:)

nefis olmuş ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhabalar bloğunuzu beğenerek takip ediyorum bu pizza tarifinizi uyguladım inanılmaz güzel oldu çok teşekkürler.Ayrıca malzemeleri çoğaltarak fırın tepsisinde de denedim(tavada olan beğenilipte yetmeyince:))malum fazla yapmak gerekti o da harika oldu özellikle hamuru çok nefis ve kıvamı ideal tekrar teşekkürler kolaylıklar diliyorum.EMİNE