27.12.2008

Sigara Börekli Kebap






Türkiye tatilimizin neredeyse yarısını bitirdik. Günler su gibi akıp geçiyor. Geçtiğimiz haftayı İstanbul'da geçirdik. Yağmurdan gözümüzü açamadık. Ama bugün eşimle en azından bir vapur keyfi yapalım diyerek Ortaköy'e geçtik. Evden çıktık çıkmasına ama bütün yol boyunca acaba çıkmasamıydık diye de düşünüp durduk. Hava çok soğuk ve yağmurluydu. Yanıma aldığım fotoğraf makinamla fotoğraf çekmeye ne yazık ki pek fırsatım olmadı. Ancak Ortaköy'de birkaç poz çekebildim.



 



Eve geldiğimizde sevgili kayınvalidemin yapmış olduğu nefis akşam yemeği bizleri bekliyordu. Tabii fırsatı kaçırmadan hemen fotoğrafladım. Yapımı oyalayıcı olsa da tadı gerçekten de nefisti. Börekler kızartılmasına rağmen kıyma yağsız olduğundan tadı gayet hafifti. Buradan tekrar sevgili kayınvalideme ellerinize sağlık demek istiyorum. Her yaptığı yemek gibi bu yemeğin tadı da çok güzeldi :)

Malzemeler:
6 adet yufka
kızartmak için sıvı yağ

üzeri için:
500 gr yağsız kıyma
1 adet küçük kuru soğan
tuz
karabiber
5 adet domates
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Yufkaları üstüste serin. Yufkaları önce 4'e sonra da her parçayı 5'e bölün. Yufka başına 20 adet küçük üçgen elde edeceksiniz. Toplamda 120 adet üçgeniniz olacak. Geniş kenarlarından başlayarak sigara böreği sarar gibi sarın. Ucunu suya batırarak kapatın. Kızgın yağda kızartın.

Üzeri için kıymayı bir tencereye alın, üzerine minik minik doğranmış kuru soğanı ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. En son tuz ve karabiberini ekleyin.

En üzerine koymak için domatesleri küp küp doğrayın. Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozları yıkayıp ayıklayın.

Servis için en alta sigara böreklerini, üzerine kıymayı, sarımsaklı yoğurdu, domates, maydanoz ve kuru soğanları sırayla yerleştirin.

Afiyet olsun.