8.10.2007

Peynirli Kabak Rulo

Bu aralar yeni tarifler deneme isteğim çok fazla...Bunun için de evde bulunan almanca yemek kitaplarını karıştırıyorum. Değişik tariflerden fikir almaktan ve onları kendime göre değiştirmekten çok zevk alıyorum. Bu kabak ruloları da bu şekilde ortaya çıktı...Birkaç sene önce almış olduğum tarif kutusundaki bir tariften esinlendim. Tarif kutusu diyorum çünkü tarifler küçük kartlara basılmış şekilde bir kutunun içinde bulunuyor. Alırken kutu kapalı olduğundan tariflere bakamamıştım bile. Ama kutusunu şirin bulduğum için almıştım :) Tipik bir kadın hareketiydi sanırım :) Bu yemeğin yapımı biraz oyalıyor ama sonunda buna değiyor. Çok hafif bir yemek.Bence sunumu da çok hoş...

Malzemeler: (10 adet rulo için)
2 adet uzun kabak
200 gr beyaz peynir
2-3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı creme fraiche ( yoksa süzme yoğurt da olur)
1/2 demet dereotu
3 adet iri domates
1 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:

Kabaklarınızı soyun, dikey şekilde ince ince dilimleyin. İki tarafına da bir fırça yardımıyla zeytinyağ sürün. Tuz ve karabiber serpin. Teflon tavada orta ateşte yumuşayana kadar çevirerek pişirin. Kabaklar piştikten sonra kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Bir kapta beyaz peynir, creme fraiche ( ya da süzme yoğurt) ve sütü karıştırırak iyice ezin. Üzerine dereotunu ekleyip karıştırın. İç malzememiz de hazır... Şimdi bu malzemenin kabaklarla birleşip ruloları oluşturması lazım. Pişirmiş olduğunuz kabakları bir tahtanın üstüne alın, iki tatlı kaşığı kadar peynirli içi bütün bir dilime sürün. Sonra bir ucundan sarmaya başlayarak rulo yapın, bir kürdan yardımıyla açıkta kalan ucunu tutturun ki pişerken rulolarınız açılıp bozulmasın...


Gelelim sosuna: 3 adet domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Bir diş sarımsağı da rendeleyip ekleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı bir tavada ısıtın domateslerle sarımsağı ekleyin. Suyunu çekmeye yakın rulo kabaklarınızı ekleyin kısık ateşte peynirler hafif eriyene kadar ruloları çevirerek 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok: