14.12.2007

İtalyan usulü Fırında Makarna

İtalyan usulü bir makarna tarifi. Tarif gördüğümden beri aklımdaydı. Yapmak dün akşama kısmet oldu...Biz görüntüsüne ve tadına bayıldık.
Ben domatesli hazır makarna sosu kullandım. Ama isterseniz evde de domates sosu yapabilirsiniz. Bunun için de tahmini bir sos tarifi yazdım. Sonuçta 2-2.5 su bardağı kadar domatesli sosa ihtiyaç var...

Malzemeler:


1 paket iri düdük makarna (500 gr)
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
500 gr hazır domatesli makarna sosu (ben fesleğenli kullandım)
1 paket suda mozarella (susuz ağırlığı 125 gr)
50 gr. parmesan peyniri
tuz, karabiber, fesleğen

domates sosunu evde yapmak için:

5 adet kabukları soyulmuş ve rendelenmiş iri domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, fesleğen
gerekirse az su

Yapılışı:

Makarnaları tuzlu suda 5 dk. haşlayın. Süzün ve bir kenarda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağ ile kavurun, rengi değişince domates sosunu ekleyin. 2-3 dk. pişirin. Patlıcanları soymadan yarım ay şeklinde ince ince kesin. Yağsız teflon tavada çevirerek kızartın. Biberleri serçe parmak boyutunda ince ince doğrayın. Aynı şekilde yağsız teflon tavada çevirerek kavurun. Fırın kabını alın. En alta biraz domates sosunu yayın. Eğer domates sosu sade ise içine tuz, karabiber ve fesleğen ekleyin. Üzerine makarnaları yerleştirin, biraz daha domates sosunu makarnaların üzerine gezdirin. Üzerine kesilmiş mozarellayı aralıklarla yerleştirin. Geri kalan domates sosunu heryere yayın. Daha sonra patlıcan ve biberleri yayın. Üzerine fesleğen serpiştirin. En üste de rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 C de 15 - 20 dk. pişirin. Fırından çıkarınca geri kalan permasan peynirini üzerine serpin.

Domates sosunu evde yapmak isterseniz. Bir tavaya zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı rengi değişene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Salçaları ve baharatları da ekleyin. Gerekirse biraz da su ekleyip, domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

9 yorum:

Selin dedi ki...

mmmmmmm!!!! Harika. Ellerine sağlık.Sevgiler...

ezgideniz dedi ki...

çok hoş görünüyor.değişik lezzetlere bayılırım.
sevgiler.

nino dedi ki...

neifsssssssssssssssssss

Ilker Erdem dedi ki...

Cok guzel bir goruntu ellerine saglik. sevgiler

Kevser dedi ki...

Merhaba canim, böyle lezzetleri bizde cok severiz, ellerine saglik diyorum. Hem de firin yemegi olmasi da harika.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve selamlarimi yolluyorum..

Mutfak Havlusu dedi ki...

aaa bu çok güzel pizza gibide hem:)
bu akşam yapılmalı hazır ben şu an aç bilaç bir insan olarak kesin men kararları verir iken:)))

Yaren dedi ki...

Beyzacim nefissss,ben de yapiyorumda acikcasi üstüne bu kadar cesit hic yapmadim,kesinlikle yapcam canim,ellerine saglik ve iyi bir pazar diliyorum.

SERAP dedi ki...

Buna benzer bir tarifi dün aldigim TIM MÄLZER kitabida görmüs hafta sonu yapmaya karar vermistim.Simdi seninde sayfanda görünce ehhh artik sart oldu...SEVGILER

Beyza dedi ki...

Sevgili Selin, sevgili Ezgideniz, sevgili İlker hoşgeldiniz. Teşekkür ederim.

Nino'cum ve Kevser'cim teşekkür ederim.

Sevgili mutfak havlusu hoşgeldin. Yaptıysan afiyet olsun :)

Yaren'cim bol malzemeli olduğu için tadı çok güzel oldu. Denersen şimdiden afiyet olsun :)

Serap'cım senin de şimdiden ellerine sağlık :)

Sevgiler