11.02.2008

Yoğurtlu Ekmek (Mayasız)

Bu tarifi almanca yemek kitaplarımın birinden uyguladım. Hamurda maya olmadığını görünce tarif ilgimi çekti. Acaba nasıl olur diye denedim ve gayet lezzetli bir ekmek ortaya çıktı. Mayasız olduğu için çok pratik ve çabucak oluyor. Eğer değişik bir ekmek tarifi denemek isterseniz buyurun tarife :)

Malzemeler:

300 gr un (yaklaşık 2 su bardağı+2 dolu yemek kaşığı)
300 gr tam buğday unu (yaklaşık 2 su bardağı+3 dolu yemek kaşığı)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
425 ml yoğurt (yaklaşık 2 su bardağından 2 parmak eksik)

Not: 1 su bardağı = 240 ml

Yapılışı:

Un, kabartma tozu, karbonat, toz şeker ve tuzu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Bu karışımı unlu karışıma ekleyin. Hamur toplanana kadar yoğurun. Elinize yapışmayan, kolay toplanan bir hamur oluyor. Hafif unlanmış tezgaha alarak birkaç dakika daha yoğurun. 5 cm yüksekleğinde bir yuvarlak yapın. Üzerini bir bıçak yardımıyla artı şeklinde biraz derin olacak şekilde kesin. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 190 C'de 35- 40 dk pişirin. (Benim fırınım çok çabuk pişirdiği için fırına koyduktan 15 dk sonra ısıyı 170C ye düşürerek pişirdim)

Afiyet olsun!

8 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Beyzacım, hakikaten mayasız ekmek hiç duymamıştım şimdiye kadar...Nasılda güzel kabarmış..
Ellerine sağlık canım, Öpüyorum...

zerrin - misss dedi ki...

enfessss fikir.. Mayasız ekmek hiç denemedim. Nasıl güzel kabarmış.

Mutlaka deneyeceğimmm beyzacığım. Tarif için teşekkürler.

http://www.misssgibi.com/

ezgi uğurlu dedi ki...

çok değişik bir tarif çok güzel kabarmış.ellerine saglık canım sevgiler

disal dedi ki...

gerçekten değişik bir tarif...

ellerine sağlık....

köy ekmeğine benzemiş.....

Yurtdışı Eğitim dedi ki...

gerçekten hem uygulaması kolay hemde lezzetli bir tarif paylaştığınız için teşekkürler

Beyza dedi ki...

Feyza´cım bana da ilginç gelmişti okuyunca. Denedim, beğendim :)

Zerrin'cim denersen şimdiden afiyet olsun. Umarım tadı hoşuna gider :)

Ezgi'cim teşekkürler canım.

Disal'cım aslında görüntüsü benziyor ama tadı daha farklı oluyor. Yanıltmak istemem :)

Sevgili yurtdısı egitim, teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

denedim bakalimm nassi olucakk...mihri

Adsız dedi ki...

Hic su yok mu!?