Bu da menümün en tatlı bölümü. Elmalı kar...
Malzemeler:
3 adet elma
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 litre süt
2 yumurta (beyazları ve sarıları ayrılacak)
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Üzerine toz şekeri ilave edip bir tencerede suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçınını ekleyin. Elmalar bir kenarda beklesin. Muhallebisi için süt, 2 yumurta sarısı ve nişastayı devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra kırılmış fındığı ekleyin, karıştırın. Kuru bir kapta 2 yumurta akı ve pudra şekerini kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Bir borcamı soğuk sudan geçirin. En alta elmaları yayın, üzerine pişmiş muhallebiyi dökün, en üste de kar gibi olmuş yumurta akını bütün muhallebiyi kaplayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında 160C de üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınınca üzerine hindistan cevizini yayın. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin. Soğuyunca servis yapın. İsterseniz yanına vanilyalı dondurma da çok güzel uyuyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder