
Malzemeler: (12 adet topkek için)
4 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
1/2 su bardağı toz şeker (100 gr)
3/4 su bardağı un (100 gr)
100 gr tereyağ
150 gr bitter çikolata
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
2 adet armut
1 çay kaşığı toz zencefil ya da ince kıyılmış taze zencefil ( isteğe bağlı)
Yapılışı:
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ilınması için bir kenara alın. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını bir fiske tuz ekleyerek kar beyazı olana kadar ( kabı çevirdiğinizde düşmeyecek kadar katı olmalı) mikserin hızlı ayarında çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine ılınmış çikolata ve tereyağ karışımını ekleyin, yavaşça çırpın. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. En son yumurta aklarını aşamalı olarak ekleyin ve yavaş yavaş karışıma yedirin. Eğer zencefil kullanmak istiyorsanız bu aşamada onu da ekleyin. Sonunda oldukça akışkan kıvamlı bir karışım olacak. Muffin kaplarına kağıtları yerleştirin ve karışımdan eşit miktarda bölüştürün. En son üzerine küp küp kesilmiş armutları koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 C de pişirin. (15-20 dk)
Afiyet olsun!
6 yorum:
Pek şeker olmuş bunlar!
manset olmussun gordum geldim :) nefis bisilerle karsilastim ellerine saglik canim :)
blog manşette gördüm koştum geldim aman ne iyi etmişim
ellerine sağlıkk
Tijencim, tesekkür ederim.
Sevgili Nino, hosgeldin. Her zaman beklerim :)
Yesimcim, tesekkürler.
Sevgiler
Bunlar süper yaa...
Aysegülcüm tesekkürler :)
Yorum Gönder