
Malzemeler:
2 adet somon fileto (250 gr)
100 gr cherry domates
1 demet yeşil soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
2 tatlı kaşığı Kräuterbutter
Kräuterbutter yoksa:
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
birkaç dal taze fesleğen (ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen)
birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
Somon filetoların derisini çıkarın ve yıkayın. (Donmuş kullanıyorsanız çözdürüp kullanın). Fırın kabını zeytinyağ ile hafif yağlayın, balıkları yerleştirin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı limon suyunu gezdirin. Filetoların iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. Halka halka doğranmış yeşil soğanı ve domatesleri da ekleyin. En son baharatlı tereyağı ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 200 C de 20 dk pişirin.
Limonlu pilav

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 adet limonun kabuğu (şeritler halinde ince soyulmuş)
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal (Kurkuma)
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağından biraz az sıcak su
Yapılışı:
Pirinci tuzlu ve sıcak suda 15-20 dk bekletin. Yıkayıp süzün. Zeytinyağı tencereye alın üzerine çok ince soyulmuş limon kabuğu, defne yaprağı ve pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaf renk alana kadana kavurun. Üzerine zerdeçal, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak dinlendirin.
Afiyet olsun!
4 yorum:
Beyza hiç denemedim lezzetler bunlar,ellerine sağlık.Pilavı özellikle merak ettim....
Sevgiler
Somon cok sevdigim baliklardan bir tanesidir.Tarif de cok harika,sahane görünüyor.Ellerine saglik.
Beyzaammm nerelerde buluvircezde o tereyağından yapıcez bu tarifleri :)))))
Ellerine sağlık canavarım..
Öpüyorum seni..
Pelin'cim pilav çok hoş ve değişik oluyor. Tavsiye ederim :)
Sevgili kızılcıksurubu, teşekkür ederim
Feyza'cım bak verdim tarifini tereyağının gözünden kaçmış herhalde :)
Yorum Gönder