İlk mantı denemem başarılı oldu. Artık hamurun hiç bir çeşidi korkutmuyor beni. Mayalı, mayasız her çeşit hamur itinayla açılır :)
Hamuru ben açtım. Eşimle birlikte kapattık :) Yapması uzun yemesi kısa sürdü. Ama emeklerimize değdi doğrusu. Hmmm ev yapımı mantı gibisi yok :)
Malzemeler:
Hamur için:
Kullandığım su bardağı = 240 ml = 1 cup
3 su bardağı un (420 gr)
1 yumurta
200 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
tuz, karabiber
Domatesli sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
pul biber, nane
Yapılışı:
Hamur için unu bir kaba alın, ortasına çukur açın içine yumurtayı kırın. Tuzu ekleyin. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan bir hamur olacak. Hamur iyice toparlanana ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Üzerine bir bez örtün ve dinlenmesi için kenara alın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Soğanı ince rendeleyin (ben rondodan geçirdim), kıyma ve baharatları ekleyin ve yoğurun.
Hamuru 3 parçaya bölün. Unlanmış tezgahta yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Çok kalın olmasın. Hamuru bıçakla küçük karelere bölün (1 -1.5 cm). Her karenin ortasına kıymalı içten nohut büyüklüğünde yerleştirin. Kareleri karşılıklı köşeleri buluşacak şekilde kapatın. Unlanmış tepsiye dizin.
Mantıları pişirmek için bir tencerede suyu kaynatın. İçince tuz ve çok az zeytinyağ koyun. Mantıları ekleyin. Hamur yumuşayana kadar pişirin. Mantı çok çabuk pişiyor. Ben sanırım 10 dk. kadar pişirdim.
Mantı pişerken üstü için sosu hazırlayın. Bir tavaya zeytinyağ ve salçayı alın. Biraz kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Göz göz olunca ateşten alın.
Mantıları süzün ama suyunun birazı dibinde kalsın. Bir porsiyonu tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine domatesli sosu gezdirin. En üste de pul biber ve naneyi serpin. Mis gibi ev yapımı mantınızı afiyetle yiyin.
18 yorum:
Beyza'cım ikinizin de ellerine kollarına sağlık, ev mantısı gibisi var mıdır?? Afiyetler olsun..
selam.ev mantısı gibi yok bencede.biraz zahmetli olsada deger..elinize saglık.afiyet olsun sizlere..sevgiler.
http://hunerlielller.net
Ooooo, çok güzel, uzun zaman oldu şöyle mis gibi bir ev mantısı yemeyeli:))
Ellerine sağlık canım,
Sımsıcak sevgiler.....
oh oh beyzacığım, vallahi ellerine sağlık. Ben bayılırım mantıya. Birkaç kez yaptım. zahmetli ama keyifli bir yemek değil mi..
Ellerine sağlık canım benim
sevgiler
ooohhh misler gibi ev mantısı... Nefis omuş nefisss...
Baklavalar da gel beni ye diyor... Ellerine sağlık Beyzacığım sevgiyle...
Aslicim,
tesekkür ederiz. Manti kapama isi tek basina yapilacak bir is degil :) Bence de ev mantisi gibisi yok...
Sevgili hünerlieller,
tesekkür ederim.
Rapunzelcim,
benim de cok uzun zaman olmustu manti yemeyeli. Bir daha da ne zaman yerim bilmiyorum :)
Zerrincim,
sagol canimcim. Manti nefis ötesi birsey ama ipin ucunu kacirmadan yemek lazim. Neyse ki ben bir tabakla kurtardim kendimi :)
Ayselcim,
tesekkür ederim canim. Begenmene sevindim :)
Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Ellerinize saglik nefis görünüyor..
Mantı süper olmuş ellerine sağlık. Ayrıca senin siteni linklerime ekledim sen de benim sitemi linklerine eklersen çok sevinirim.
Sevgiler...
genelde yapması uzun sürer ama yemesi nefistir bir anda biter ve her zaman güzel sonuç verir..ellerinize sağlık uzun süredir yapmadım.. bende zahmeti gözönüne alıp bir an önce yapmalıyım:)..nefis görünüyor çünkü..
sevgiler
Frankfurt'a geleydim mantı da yiyebilirdim demek, tüh!
Sevgicim,
tesekkür ederim, sagol.
Elmasekeri,
begenmene sevindim. Tesekkürler.
Özlemcim,
bence de bütün emeklere degiyor. Sen de yap bence ilk firsatta :) Tesekkürler.
Ah Tijencim,
hala gec kalmis sayilmazsin. Sen hele bir gel Frankfurt´a ben sana manti da acarim, daha neler neler yaparim :)
Sevgiler
mantı tarifin çok güzeldi sağol canım bende yaptım vee memnun kaldım. yardımın için teşekkür ederim. iyiki seni burdan buldum. herşey gönlünce olsun.teşekkürler.
biraz önce yedik mantıları. senin tarifini yaptım. hiç hamur açamazdım ama bu sefer başardım. eşimle patlamak üzereyiz.bu kadar lezzetli olmak zorundamıydı :D
3 dakikada pişen mantı varmış arkadaşlar bilginiz var mı?
Teşekkürler
Merhaba,
Kızım ve eşim içeride hımm diyerek yiyorlar. Şekiller bir felaket oldu ama lezzet yerinde.
Ellerineize sağlık.
Bugünkü post ta size link veririm.
Kopyacı anne
yarın kayınvalidemler yemeğe geleceği için ben de mantı yaptım ilk denemem tadınca güzel oldu. 5 saat uğraştım diyenlere bakınca benimki az bile sürmüş dedim 2 saatte bitirdim .. yarına yetiştiremem diye geceden yaptım haşladım yarın akşama kadar beklemesi nasıl olacak bilmiyorum umarım yarın akşama aynı lezzetini koorur :(
ilk defe yapcm bakalm nece olcaq :)
Yorum Gönder