4.12.2008

Baharatlı Tavuk ve Limonlu Mantar Sote



Çok pratik ve lezzetli iki tarif.  Baharatlı tavuk göğsü sosta beklediği için yumuşacık oluyor. Salatanın üzerine çok güzel yakıştığı gibi tek başına da yenilebilir. Mantar soteye de limon çok hoş bir tat veriyor.

Baharatlı Tavuk

Malzemeler:


2 adet tavuk göğsü (500 gr)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı acı sos
1 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
kekik
kırmızı toz biber
tuz
karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsünü ufak parçalara bölün. Diğer malzemelerle hazırladığınız sosta dinlendirin. Teflon tavada renkleri değişene kadar çevirerek soteleyin.

Mantar sote

Malzemeler:

350 gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı küçük acı biber
tuz
karabiber
yarım limonun suyu

Yapılışı:

Mantarları temizleyin, saplarını ayıklayın. Teflon tavaya zeytinyağ ve tereyağı kızdırın. İçine ince kıyılmış biberi atın. Daha sonra mantarları ve sarımsağı ekleyin. Mantarlar suyunu salıp suyu buharlaşana kadar soteleyin. Tuzunu karabiberini ekleyin. En son limon suyunu sıkın. Sıcak servis yapın.