3.05.2009

Rokalı Kuşkonmaz Salatası


Kuşkonmazla Almanya'da tanıştım. Bu aralar mevsimi olduğu için bol bol yiyebiliyoruz.  Sanırım kuşkonmaz Türkiye'de çok tanınmıyor. Konservesinin bulunabildiğini duydum fakat tazesini bulmak ne kadar kolay bilmiyorum. Kuşkonmazın antioksidan özelliğinin yanında daha bir çok faydası var ve kalorisi de çok düşük. 100 gramı sadece 20 kcal.


Bugün tazecik kuşkonmazları bulunca hemen aldım.


Malzemeler:



1/2 kg kuşkonmaz
1 demet roka
4 adet kırmızı turp
4 adet küçük patates
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
birkaç damla limon suyu

Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Kuşkonmazları sebze soyacağı ile soyun. Bir tencerede suyu kaynatın. İçine bir tutam tuz, toz şeker ve bir kaç damla limon suyu ekleyin. Kuşkonmazları ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Çok fazla pişirirseniz dağılırlar. Pişen kuşkanmazları süzün ve bir tabağa alın. Diğer malzemeler için patatesleri haşlayıp, soyun. İnce ince kesin. Rokayı yıkayın. Turpları doğrayın. Hepsini karıştırın. Limon, zeytinyağ, tuzdan oluşan sosu üzerine gezdirin. En üste taze çekilmiş karabiber serpin.

Afiyet olsun!