6.10.2007

Yoğurtlu Pideli Kebap


Eşim, "canım pideli kebap istiyor" deyince nasıl yapıldığını bilmediğim için tarifini sordum. O da kendine göre anlattı sağolsun ama ben yine de emin olmak için sevgili kayınvalidemi arayıp ayrıntılı tarifi aldım :) İşte size ramazan pidesiyle hazırlanan yoğurtlu pideli kebap. Çok pratik, tadı da çok güzel oluyor, benden söylemesi :) Ben pide olarak geçen sefer yaptığım ramazan pidesini kullandım. Pidenin yarısını o zaman derin dondurucuya atmıştım. İyi ki de atmışım :)

Malzemeler: (2 kişilik)
1/2 Ramazan pidesi (ya da 2 adet ince pide)
400 gr kuzu veya dana kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 defne yaprağı ( isteğe bağlı)
2 domates
2 çarliston biber
1 demet maydanoz
250 gr yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
Küçük küçük doğradığınız etlerinizi bir baş kuru soğan ve defne yaprağıyla birlikte yeterli miktarda suyla haşlayın. (Ben soğanı ikiye bölüp haşlama suyuna atıyorum, ete tat vermesi için kullanıyorum. Etler piştikten sonra defne yaprağı ve soğanları çıkarıyorum). Etler haşlanırken bir yandan maydanozları yıkayın, saplarını ayıklayın. Domatesleri yarım ay şeklinde, biberleri halka halka doğrayın. Sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın. Pidelerinizi küp küp kesin tabağın altına yerleştirin. Haşladığınızın etin suyundan pidelerin üzerine bir iki kepçe kadar gezdirin. Üstüne etleri yayın. Sarımsaklı yoğurt gezdirin. En üste maydanozları, domates ve biberleri yerleştirin. En son da hepsinin üzerine kızdırılmış pulbiberi gezdirin.

Afiyet olsun!






5 yorum:

elişi limanı dedi ki...

Selamlar

Adsız dedi ki...

Merhaba bloğunuzu bugün keşfettim.çok hoşuma giden tarifleriniz var en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.Bir selam vereyim istedim,ben sıkı bir blog takipçisiyim.Bundan böyle sizi de her gün ziyaret edeceğim,anladığım kadarıyla yurtdışında yaşıyorsunuz.o halde size Türkiyeden ve Kastamonudan sevgiler...Nazife

Beyza dedi ki...

Sevgili Elişi limanı hoşgeldin.

Sevgili Nazife tariflerimi beğenmene sevindim :) Ben de bu alemde çok yeniyim farketmişsindir. Henüz emekleme devresindeyim yani :) Her zaman beklerim.Selamlar...

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

hiç sebze yemeyen sadece etle beslenen ve ayrıca etin üzerine yoğurt seven eşim için bu yemeği kesin pişirmeliyim :) ellerine sağlık. blogunu çok beğendim bundan sonra müdavimlerindenim :)

Beyza dedi ki...

Sevgili Esra,
simdiden afiyet olsun diyeyim o zaman :) umarim tadi da hosunuza gider. Blogu begenmene sevindim. Her zaman beklerim :)
Selamlar