22.10.2007

Havuçlu Zencefilli Kek

Havucu severim aslında ama havuç rendelemekten hiç hoşlanmam. Herhalde mutfakta en sevmediğim iştir. Bu nedenle de pek havuçla haşır neşir olmamaya çalışırım. Geçenlerde aldığım havuçlar buzdolabında öylece beni bekliyorlardı, ayrıca ilk defa denemek için taze zencefil de almıştım o da birkaç gündür buzdolabının bir köşesinde duruyordu. Ben de bunlardan bir kek yapayım diyerek attım kendimi mutfağa. Annemden almış olduğum havuçlu kek tarifini yabancı bir tarifle karıştırarak kendime göre bir kek yaptım ve sonuçta ortaya harika bir kek çıktı. Şiddetle tavsiye ediyorum çok güzel oldu çünkü tadı...Bence esmer şeker de keke ayrı bir tat veriyor. Ama siz normal şeker kullanmak isterseniz o da olur.

Malzemeler:
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bardağı esmer şeker
4 yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
30 gr taze zencefil (ince rendelenmiş) ya da 2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. Bir kapta çırpmış olduğunuz yumurtaları seker ve tereyağ karışımına yavaş yavaş ekleyin, mikserle çırpmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra üzerine elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili (eğer toz zencefil kullanıyorsanız) ekleyin. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Karıştıktan sonra rendelenmiş havuç, kırılmış ceviz ve rendelenmiş taze zencefili ekleyin. Karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza dökün. (Oldukça koyu kıvamlı bir karışım olacak).Önceden ısıtılmış fırında 180 C de pişirin. (yaklaşık 35-40 dk)

Afiyet olsun!

2 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Beyza,cim bende sana ziyarete geldim.Tanistigima memnun oldum.Seni arkadas listeme aldim haberin ola!Bu arada peynirli kabak rulo mükemmel.Vejetaryan bir aile bize sik sik yemege gelirler.Degisik bir seyler ariyordum.Bu tarifi aldim bile.Hoscakal...

Beyza dedi ki...

Serap Hanım hoşgeldiniz :)Beni listenize aldığınız için teşekkürler. Ben de sizi ekliyorum hemen :) Güzel sözleriniz için çok sağolun. Kabak rulolar umarım hoşunuza gider...Sevgiler.