25.10.2007

Yufkalı Tavuk Baget

Bu tarif bu akşamki menüden. Sıcak sıcak hemen yazıyorum...Tarif sevgili kayınvalidemden. Kendime göre biraz eklemeler yaptım. Tariflerle oynamazsam rahat edemiyorum biliyorsunuz :) Sonuçtan eşim de ben de çok memnun kaldık. Yıllar önce bir kez milföylü tavuk budu yapmıştım ama milföyün yağlı olmasından dolayı bana çok ağır gelmişti. O gün bugündür buna benzer başka bir denemem olmadı. Bugün markette tavuk bagetleri görünce hemen aldım ve yukardaki nefis yemeği yaptım :)

Malzemeler:
6 adet tavuk baget
1 adet yufka
1/2 kutu dilimli mantar

sosu için:
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı (sarısını üstüne süreceğiz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
kekik

Yapılışı:
Tavuk bagetlerin derilerini çıkarın ve haşlayın. Dilim mantarları teflon tavada renkleri değişene kadar kavurun (yaklaşık 5-8 dk). Bu sırada yufkanın sosu için gerekli olan yoğurt, yumurta akı, zeytinyağ, tuz, kekik ve karabiberi bir çatalla karıştırın. Bir yufkayı önce ortadan ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölün. Böylece 6 adet üçgen parçanız olacak. Bir üçgeni alın üzerine 1 yemek kaşığı sosu yayın. Sivri kısmı geniş kısma doğru katlayın. Dikdörtgene benzer bir parça elde edeceksiniz. Haşlanmış tavuk baget sapı dışarıda kalacak şekilde üst kısma yerleştirin. Bir kaşık mantarı yufkanın üstüne yayın. Altta kalan parçayı tavuk bagetin üstüne kapatın ve sağdan sola doğru yufkayı yuvarlayarak bagedin etrafını sarın. Bu işlemi bütün bagetler için yapın. Saplarına aluminyum folyo sarın.

Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 C de üstleri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 25-30 dk)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yemeğin ilk yorumunu ben yazmak istedim.Öncelikle çok güzel görünüyo bagetler, ayrıca açıklamalı resim de süper olmuş, yarın kesin yapıyorum akşama.

elma şekeri dedi ki...

ellerinize saglik nefis görünüyor...

Beyza dedi ki...

kuzicim beğenmene sevindim. Yapınca bana sonucu bildirirsin artık :)

Sevgili elmaşekeri hoşgeldin. Yorumun için teşekkürler. Herzaman beklerim :)

selcan dedi ki...

Arkadasimin annesi yapmis cok lezzetli olmus.Arkadasim yemegin ismini degistirmis `tesettürlü tavuk`koymus cok güldük anlatamam..