27.09.2007

Fırın Sütlaç


Bu yaz Türkiye'ye gittiğimizde sevgili kayınvalidemde yediğim sütlacın tadı hala damağımda. Tarifini de kaçırmadan hemen aldım tabii...Sütlaçta çok pirinci sevmediğim için bu tarif tam bana göre. Bir de fırınlamadan önce içine bir fiske tarçın atıyorum o zaman çok daha güzel oluyor bence...

Malzemeler:
1 lt. süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
1 fiske tarçın

Yapılışı:
Pirinci yıkayın. 1 su bardağı su ile haşlayın, suyunu çekince üzerine süt ve şekeri ekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin. 1 yumurtanın sarısı, nisaşta ve çok az suyu bir kapta karıştırın. Kaynayan sütten birkaç kaşık ekleyin, tekrar karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynamakta olan sütünüze ekleyin biryandan da hızlıca karıştırın. 7-8 dakika daha kaynatın. Ateşten alın, içine vanilya ve bir fiske tarçın ekleyin. Fırın kaplarınıza bölüştürün. Fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kapların üçte birine gelecek kadar su koyun. Fırının ızgara kısmını açın 200 C de üstü kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra biraz dinlendirin. Ilıyınca buzdolabına koyun. İyice soğuyunca sütlacınızı afiyetle yiyin...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrik ederim.siten cok guzel olmus
basarilerin devamini dilerim