25.04.2008

Elmalı Üzümlü Kek


Bu tarif benim ana kek tarifim oldu. Şimdiye kadar değişik malzemelerle denedim ve her seferinde sonuç süper. Bu kek ufak tefek değişiklikler dışında frambuazlı çikolatalı pasta tarifimdeki kekin aynısı. Kesinlikle denemelisiniz, süper hafif bir kek oluyor.

Malzemeler:

150 ml sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
150 gr yoğurt
180 gr toz şeker
3 yumurta
100 gr tam buğday unu
125 gr un
3.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kuru üzüm
2 adet elma
1 avuç file badem

Yapılışı:

Derin bir kaba sıvıyağ, yoğurt, şeker ve yumurtaları alın, köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine tam buğday unu, normal unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tarçını eleyin. Kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kek kalıbınıza karışımı dökün. Üzerine soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları dizin. Biraz tarçın serpin. En üzerine de file bademleri yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 45 dk pişirin. (İçinin pişip pişmediğini bir kürdan ya da bıçak batırarak kontrol edin.)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. görüntü harika eminim lezzetide öyledir. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Bu enfesss birşey, misss gibi koktu sankii:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

Adsız dedi ki...

hepimiz sanırım birer kurtarıcı tarifimiz var duruşu çok güzel olduğunu söylüyor sanki

ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

kekin nekadar lezzetli oldugu resimden de belli zaaten...
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi hafta sonlari diliyorum, sevgiler.