Ana Yemekler,Salatalar,Ekmekler,Tatlılar,Tuzlular,Hamur İşleri,Zeytinyağlılar,Kekler,Kurabiyeler
24.06.2009
Elmalı Diyet Pay (Yufka ile)
Sağlıklı beslenmeye çalıştığım şu günlere uygun bir tatlı tarifine rastladım internette. Tarif İtalya'dan. Çok hafif, çok lezzetli, çok da pratik bir tatlı oldu. Tam bana uygun yani :)
Malzemeler:
1/2 yufka
2 adet elma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı light süt
2 yemek kaşığı esmer şeker ( veya bal ya da pekmez)
1 paket vanilya (üzerine serpmek için)
Yapılışı:
Yufkayı dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın. Kenarlarından taşarsa kesin ve yufkanın üzerine yerleştirin. Soyup ince ince dilimlediğiniz elmalı balık sırtı şeklinde yufkanın üzerine dizin. Bir kapta yumurta, şeker ve sütü çırpıp bir karışım hazırlayın. Elmaların üzerine bu karışımı eşit miktarda paylaştırın. Tepsiyi sağa sola hareket ettirerek sosun her tarafa iyice yayılmasını sağlayın. En üzerine de vanilyayı serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 Cde 30 dk pişirin. İsteğe göre üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Yorum Gönder