8.02.2008

Ispanak Salatası


Blogu güncellemeyeli kaç hafta oldu... Aslında pek de elle tutulur bir bahanem yok. Pastamın üzerine gül koklayamadım sanırım :) Ama bir yerlerden tekrar başlamak lazım. Ben de arşivde bekleyen ıspanak salatasıyla devam edeyim. Böylece kendime de bir mesaj vermiş olayım...Biraz önce kuzenim Elif'le konuştum. Kendisi doktor kontrolünde rejim yapıyor ve başarılı bir şekilde kilo kaybediyor 2 ayda 9 kg vermiş...Bravo. Bende rejim yapan kuzen çok. Kuzen Yasemin ise bir mucizeye imza atarak hamilelikte aldığı 30 bilmem kaç kiloyu 10 ayda çatır çatır verdi :) İncecik oldu valla aynaları çatlatacak. Takdir ediyorum kuzim seni...

Durum böyle olunca ben de heves ettim. Şöyle bir 5-6 kg versem çok iyi olacak...Bakalım bu heves ne kadar sürecek :) Yaz da yaklaşmaktayken birazcık keke böreğe ara vermeli, salataya, zeytinyağlıya yönelmeli diyorum ben...Bilmem siz ne dersiniz :)

Malzemeler:


200 gr. kuzu ıspanak
5 adet küçük kırmızı turp
1 adet kuru soğan
100 gr. dilimlenmiş mantar (ben konserve kullandım)
50 gr. beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık

sosu için:
1- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı balzamik sirke
tuz, karabiber

Yapılışı:

Ispanakların saplarını ayıklayıp, sirkeli suda yıkayın. Duruladıktan sonra elinizle çok küçük olmayacak şekilde parçalayın ve salata kabına koyun. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. İsteğe göre tuzla ovup acısını alın. (ben bu işlemi yapmazsam çiğ soğan yiyemiyorum). Turpları yıkayıp ince ince kıyın. Beyaz peyniri küp küp doğrayın. Soğanları, turpları, mantarı ve beyaz peyniri ıspanaklarla karıştırın. Kavrulmuş fıstıkları ekleyin. Sosu için zeytinyağ, balzamik sirke, tuz ve karabiberi bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Salatanın üzerine dökün. İyice karıştırın.

Afiyet olsun!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Beyza,

nefis bir salata fikri.

Ispanağı hiç salata olarak düşünmemiştim. AMa çok faydalı olduğu kesin. Ellerinize sağlık.

Umarım o kilolar hooop diye gider.. :)

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

EZGi :)) dedi ki...

canım çok hoş görünüyor.ellerine saglık
sevgiler

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

annem yapar bu salatayı bize vitamin olsun diye :) herkese tavsiye ediyorum ben de göründüğünden çok daha lezzetli oluyor.
ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
ellerine sağlık hiç ıspanağın salatasını denemedim.
alttaki pasta da harika olmuş
sevgiler

Beyza dedi ki...

Zerrin'cim inşallah aynen dediğin gibi olur hoopp diye :) ıspanağın salatası da gayet güzel oluyor. Denemeden ben de nasıl olur acaba demiştim ama güzel oldu neyse ki :)

Ezgi'cim teşekkür ederim.

Esra'cım gerçekten de lezzetli oluyor. Teşekkürler.

Sevgili sarımutfak ıspanak salatasını bence denemelisin. Sebze seviyorsan bunu da seversin :) Pasta için de teşekkürler...