30 09 2007

Fırında Paçanga Böreği


Bu da hafif olsun diye fırında pişirdiğim paçanga böreği...

Malzemeler:
3 adet yukfa
1/2 su bardaği su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
100 gr pastırma
Bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
Galeta unu
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Her bir yufkayı 8 parçaya bölün, böylece 24 adet üçgeniniz olacak. Bir kaba kaşar peynirini rendeleyin. Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış domatesinizi minik minik doğrayın, kaşar peyniri ile karıştırın. Her üçgene bir fırça yardımıyla sıvı yağ ve su karışımını sürün. Yarım pastırma ve bir çay kaşığı domates kaşar karışımını üçgen parçalarınızın ucuna yerleştirin. Sigara böreği sarar gibi fakat daha geniş şekilde sarın. Bir tabakta çırpılmış yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı suyu karıştırın. Başka bir tabağa yarım su bardağı kadar galeta ununu dökün. Sarılmış böreklerinizi önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200C de üstü kızarana kadar pişirin.






Hiç yorum yok: