25.09.2007

Fındıklı Biscotti


Kahvenin yanında eşsiz tad...

Malzemeler: (30 adet biscotti için)
100 gr fındık
200 gr un
25 gr kakao
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
125 gr toz şeker
2 yumurta
1/2 limonun rendesi
bir fiske tuz

Yapılışı:
Büyük bir kaba unu eleyin. Bir fiske tuz, kakao, toz şeker, kabartma tozu, vanilyayı una ekleyin. İyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Ortasını havuz gibi açtığınız unlu karışıma ekleyin. Bütün malzemeler toplanana kadar yoğurun. İlk başta hamur toplanmayacak gibi geliyor ama bir süre sonra toplanıyor merak etmeyin. En son kırılmış fındık ve limon rendesini de ekleyin. Biraz daha yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. 3 cm çapında rulolar yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 C de 2o dakika pişirin. Tepsinizi fırından çıkarın keskin bir bıçakla dikkatlice verev şekilde 1 cm kalınlığında parçalar kesin, parçaları tepsinize dizin. 4 er dakika olmak üzere her iki tarafını da pişirin. İyice soğutun. Biscottileriniz iki kez pişirildiği için uzun süre dayanır. Kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

1 yorum:

Burcu dedi ki...

Beyza, fırın sütlaç çok güzel gözüktü, özellikle ramazada iyi gider, en kısa zamanda deneyeceğim, siten hayırlı olsun