
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
200 gr kuzu veya dana kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı pul biber (acı seviyorsanız)
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
sıcak su
Yapılışı:
Minik minik doğradığınız etlerinizi geniş bir tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar çevirerek pişirin. Suyunu çektikten sonra zeytinyağ ve yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyin, kavurun. Soğanlar yumuşayınca bulguru ekleyin birkaç dakika kavurun. Haşlanmış nohut ve küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırın. Baharatlarını atın. Üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun (yaklaşık 4-4.5 su bardağı) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirin. Servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder