
Malzemeler:
3 yufka
susam, çörekotu
iç malzeme için:
1/2 kg ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
200 gr beyaz peynir
karabiber
sos için:
1 yumurta (sarısı üstüne, akı içine kullanılacak)
1 su bardağı yoğurt (eğer taze yufka ise miktarı azaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Küçük küçük doğranmış kurusoğanla birlikte zeytinyağda biraz çevirin. Soğanlar ve ıspanaklar yumuşayınca ateşten alın. (Donmuş ıspanak kullanıyorsanız ıspanak, biraz su, zeytinyağ ve doğranmış soğanı ıspanaklar çözülene kadar pişirin). İçine ufaladığınız beyaz peyniri ve isterseniz karabiberi ekleyin. Sosu için yumurta akı, yoğurt, süt ve zeytinyağı karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcamın ya da çok büyük olmayan bir fırın tepsininin en altına bir yufkayı serin. Taşan kenarlarını bırakın kalsın, sonra en üste kapatacağız her zaman yaptığımız gibi :) Birinci yufkanın üstüne yoğurtlu sosu yufkanın üstünü kaplayacak kadar sürün. Üzerine ikinci yufkanın yarısını yerleştirin ve yine yoğurtlu sosu gezdirin. Ispanaklı karışımın hepsini bütün tepsiyi kaplayacak şekilde yayın. Kalan yufkaları yine aralarına yoğurtlu sos sürerek bitene kadar tepsiye yerleştirin. En son en alttaki yufkanın kenarlardan sarkan kısımlarını kapatın. Böreği dilimlere ayırın. Kalan yoğurtlu karışımı yumurta sarısıyla karıştırın en üste yufkanın heryeri kaplayacak şekilde gezdirin. Üzerine çörekotu ve susam serpin. 200 C de üzeri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 25-30 dk)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder