13.10.2007

Fırında Kremalı Sebze

Almanca bir yemek dergisinden uyguladığım bir tarif. Sebze sevenlere tavsiye olunur :) Tarifte normal krema yazıyordu ama ben yarım yağlı krema kullandım.

Malzemeler:
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 diş sarımsak
200 ml sıvı krema
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Patatesleri soyun, ince halkalar halinde doğrayın. Patlıcanları alacalı soyun, ince halkalar halinde doğrayın, 10 dk tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın, suyunu sıkın. Kabakları ve havuçları soyun. Ortadan ikiye bölün ve uzunlamasına ince dilimler şeklinde kesin. Bir kapta sıvı krema, ezilmiş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Yağladığınız fırın kabına sırasıyla patates, patlıcan, kabak ve havuç olmak üzere dizin. Her katın arasına sıvı kremalı karışımı sürün. En üste kalan patatesleri dizin. Kalan kremalı karışımı dökün. Fırın kabının üstünü alimunyum folyayla kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 20oC de 35 dk pişirin. Üstünü açıp üstü kızarana kadar 15 dk daha pişirin.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: