
Malzemeler:
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bardağı esmer şeker
4 yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
30 gr taze zencefil (ince rendelenmiş) ya da 2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. Bir kapta çırpmış olduğunuz yumurtaları seker ve tereyağ karışımına yavaş yavaş ekleyin, mikserle çırpmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra üzerine elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili (eğer toz zencefil kullanıyorsanız) ekleyin. Tahta bir spatula yardımıyla karıştırın. Karıştıktan sonra rendelenmiş havuç, kırılmış ceviz ve rendelenmiş taze zencefili ekleyin. Karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza dökün. (Oldukça koyu kıvamlı bir karışım olacak).Önceden ısıtılmış fırında 180 C de pişirin. (yaklaşık 35-40 dk)
Afiyet olsun!
2 yorum:
Beyza,cim bende sana ziyarete geldim.Tanistigima memnun oldum.Seni arkadas listeme aldim haberin ola!Bu arada peynirli kabak rulo mükemmel.Vejetaryan bir aile bize sik sik yemege gelirler.Degisik bir seyler ariyordum.Bu tarifi aldim bile.Hoscakal...
Serap Hanım hoşgeldiniz :)Beni listenize aldığınız için teşekkürler. Ben de sizi ekliyorum hemen :) Güzel sözleriniz için çok sağolun. Kabak rulolar umarım hoşunuza gider...Sevgiler.
Yorum Gönder