
Malzemeler:
6 adet tavuk baget
1 adet yufka
1/2 kutu dilimli mantar
sosu için:
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı (sarısını üstüne süreceğiz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı:
Tavuk bagetlerin derilerini çıkarın ve haşlayın. Dilim mantarları teflon tavada renkleri değişene kadar kavurun (yaklaşık 5-8 dk). Bu sırada yufkanın sosu için gerekli olan yoğurt, yumurta akı, zeytinyağ, tuz, kekik ve karabiberi bir çatalla karıştırın. Bir yufkayı önce ortadan ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölün. Böylece 6 adet üçgen parçanız olacak. Bir üçgeni alın üzerine 1 yemek kaşığı sosu yayın. Sivri kısmı geniş kısma doğru katlayın. Dikdörtgene benzer bir parça elde edeceksiniz. Haşlanmış tavuk baget sapı dışarıda kalacak şekilde üst kısma yerleştirin. Bir kaşık mantarı yufkanın üstüne yayın. Altta kalan parçayı tavuk bagetin üstüne kapatın ve sağdan sola doğru yufkayı yuvarlayarak bagedin etrafını sarın. Bu işlemi bütün bagetler için yapın. Saplarına aluminyum folyo sarın.
4 yorum:
bu yemeğin ilk yorumunu ben yazmak istedim.Öncelikle çok güzel görünüyo bagetler, ayrıca açıklamalı resim de süper olmuş, yarın kesin yapıyorum akşama.
ellerinize saglik nefis görünüyor...
kuzicim beğenmene sevindim. Yapınca bana sonucu bildirirsin artık :)
Sevgili elmaşekeri hoşgeldin. Yorumun için teşekkürler. Herzaman beklerim :)
Arkadasimin annesi yapmis cok lezzetli olmus.Arkadasim yemegin ismini degistirmis `tesettürlü tavuk`koymus cok güldük anlatamam..
Yorum Gönder