Çok hafif ve doyurucu bir salata tarifi...
Malzemeler:
4 adet patlıcan
5 adet çarliston biber
1 adet tavuk göğsü
1 adet konserve dilimli mantar
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
tuz
süslemek için:
1 adet domates
dereotu
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayın bıçakla iki yerinden delin. 200 Cde fırının ızgara ayarında iyice yumuşayana kadar arada çevirerek közleyin. Biberleri de patlıcanları çıkarmadan 10 dk önce fırına koyun, arkalı önlü çevirerek közleyin. Hepsi közlendikten sonra fırından alın. Soğumaya bırakın. Bu sırada tavuk göğsünü haşlayın, soğumaya bırakın. Bir kutu dilimlenmiş mantarın suyunu süzüp teflon tavaya alın ve rengi değişene kadar çevirerek kavurun. Közlenmiş patlıcanlarınızın kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Biberleri de soyun ve kare kare doğrayın. Soğumuş olan tavuk göğsünü de küp küp doğrayın hepsini karıştırın. Ezilmiş sarımsakla yoğurdu karıştırın. Tuzunu ekleyin. Diğer malzemelerle güzelce karıştırın. Üstünü domates ve dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun!
2 yorum:
merhaba.,
patlıcana bayılırım, ama tavuklu yapmayı hiç düşünmemiştim salatasını
süper denemem lazım
ellerine sağlık sevgiler
not:balığı besledim
Sevgili Esra,
bu salata gerçekten de çok güzel oluyor. Denersen şimdiden afiyet olsun. Balığımı beslediğin için de sağol. Kendisi çok mutlu olmuş :)
Sevgiler
Yorum Gönder